شستشوی بینی با آب نمک

فهرست مطالب

افراد بعد از عمل جراحی بینی می بایست بینی خود را به روش های اصولی شستشو داده و پاکیزه نمایند. تمامی قسمت های خارجی و داخلی بینی می بایست با دقت فراوان شسته شوند. یکی از توصیه های پزشک شستشوی بینی با آب نمک است که برای این موضوع می توان از سرم های شستشوی موجود در داروخانه ها نیز استفاده نمود.

همچنین می توان خود در خانه با استفاده از آب  و مقداری نمک، آب نمک درست کرد. لازم به ذکر است که آب مورد استفاده در این مدل آب نمک بهتر است آب جوشیده سرد شده باشد.

با استفاده از یک سرنگ می توان آب نمک را به داخل بینی هدایت نمود و بینی را شسشو داد. شستشوی بینی با آب نمک باید به صورتی باشد که تمام خونابه های زمان جراحی و همچنین هر مواد اضافی درون آن تخلیه شود.

این کار به تنفس راحت تر فرد نیز کمک خواهد کرد. باید توجه داشته باشید که استفاده از آب نمک داخل بینی نباید با فشار همراه باشد زیرا ممکن است به بافت بینی آسیب رسانده و باعث تخریب آن شود.

روش شستشوی بینی با آب نمک

روش شستشوی بینی با آب نمک

برای شستشوی بینی با محلول بهداشتی یا آب نمک ابتدا باید با سرنگ به مقدار لازم مایع مورد نظر را به درون آن بکشیم. برای استفاده از سرنگ نیاز نیست سوزن آن را بگذارید می بایست بدون سوزن آن را استفاده نمایید. پس از ان محلول را به آرامی بدون ایجاد فشار به نواحی مختلف داخل بینی تزریق کنید.

باقی ماندن خونابه های زمان عمل باعث ایجاد مشکلات تنفسی می شود که می بایست حتما شسته شوند. بعد از تزریق محلول به داخل بینی و خروج کامل آن ممکن است مقداری داخل بینی باقی بماند. باقی مانده آب نمک را با یک پنبه به آرامی جذب نمایید و تمیز کنید.

دریافت مشاوره رایگان

با تکمیل فرم زیر، مشاوران ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.

بعد از عمل جراحی بینی استفاده از هر نوع جسم خارجی برای تمیز کردن بینی ممنوع است. همچنین هیچگاه برای شستشوی بینی خود فین نکنید زیرا باعث باز شدن بخیه ها و در مواقعی ایجاد خونریزی می شود. گاهی اوقات افرادی به دلیل نا آگاهی بعد از فین کردن شدید باعث آسیب به عروق داخلی بینی خود خواهند شد.

تنها راه اصولی برای تمیز کردن، شستن بینی با آب نمک است. برای اطلاع از تعداد دفعات شستشوی بینی با آب نمک از پزشک جراح خود مشورت بگیرید. زیرا شستن بیش از حد به دلیل وجود نمک موجود باعث خشکی بینی شده و احتمال خونریزی افزایش پیدا می کند.

همچنین در برخی موارد اگر آب نمک بیش از حد شور باشد باعث ایجاد سوزش در قسمت های زخمی بینی که هنوز ترمیم نشده اند می شود. بهترین راه این است که از محلول های بهداشتی استفاده کنید زیرا نمک موجود در آن ها به میزان کافی می باشد.

مزایای شستشوی بینی با آب نمک

لازم ب ذکر است که استفاده از آب نمک یا محلول های بهداشتی موثر تر از اسپری بینی است. زیرا استفاده به صورت محلول است که کمک به شستشوی کامل بینی می کند، پاشش محلول توسط اسپری به اندازه کافی نبوده و به خوبی عمل شستشو را انجام نمی دهد.

شستشوی بینی با آب نمک مزایایی دارد که در ادامه آن ها را شرح خواهیم داد:

  • یکی از مزایای مهم استفاده از آب نمک برای شستشوی بینی می توان به تمیز کردن خونابه های باقی مانده بعد از عمل اشاره نمود. این موضوع به تنفس بهتر فرد کمک کرده و دیگر نیازی نیست با دهان نفس بکشد.
  • شستشو با این روش توصیه اکثر پزشکان به افرادی است که به تازگی عمل بینی انجام داده اند. زیرا شستشوی بینی با آب نمک باعث می شود میکروب های موجود در بینی از بین بروند و باعث عفونت نشوند.
  • همچنین استفاده از آب نمک سینوس های فرد را شستشو داده و فرد کم تر دچار بیماری هایی مانند سرما خوردگی در دوران نقاهت خود خواهد شد.
  • افراد ممکن است در محیط های آلوده ای قرار گیرند که با تنفس میکروب ها وارد مجاری بینی شوند. باید گفت که از این بابت نگران نباشید زیرا این آلودگی ها از طریق شستشوی بینی با آب نمک از بین خواهد رفت.
  • موهای ریز موجود در بینی نیز ممکن است گرد و خاک گرفته و موجب بیماری هایی شوند. شستشوی مرتب با آب نمک می تواند این گرد و خاک موجود را به راحتی شستشو داده و مجاری بینی را تمیز نماید.

استفاده از آب نمک و محلول های بهداشتی می تواند کمک زیادی به افرادی که عمل بینی انجام داده اند نماید. همچنین استفاده از آب نمک می تواند به افراد معمولی نیز کمک کند و از هر نوع بیماری هایی را ممکن است از طریق مسیر تنفسی وارد مجاری بینی آن ها شود را از بین ببرد.

مزایای شستشوی بینی با آب نمک

معایب شستشوی بینی با آب نمک

در استفاده از آب نمک می بایست نکاتی را رعایت نمایید. زیرا استفاده بی رویه از آن شما را با مشکلاتی مواجه خواهد کرد. ترشحات طبیعی بینی علاوه بر این که می بایست شستشو داده شوند مزایایی نیز برای افراد دارند.

یکی از مزایای آن ها محافظت بدن در برابر عفونت ها می باشد که از آن جلوگیری می نماید. معمولا استفاده از آب نمک و یا محلول های بهداشتی برای افراد معمولی در هفته 1 تا 3 مرتبه توصیه می شود. افرادی که عمل جراحی بینی انجام داده اند بهتر است برای میزان استفاده از پزشک متخصص مشورت بگیرند.

افرادی که عمل جراحی بینی انجام داده اند نمی توانند برای شستشو سر خود را پایین بگیرند. استفاده از آب نمک در سرویس بهداشتی برای آن ها سخت است و بهتر است از ظروف نتی که مخصوص این کار است استفاده نمایند.

برای استفاده از آن فرد می بایست سر خود به یک طرف نگه داشته سپس شستشوی مجاری بینی آن سمت را انجام دهید تا محلول ها از یک مجاری وارد شده و از دیگری خارج شوند. این کار را برعکس نیز باید انجام داد تا هر دو مجاری به خوبی شسته و تمیز شوند.

استفاده از این ظروف باعث می شود که به فرد فشاری وارد نشود و شستشو هر چه راحت تر انجام شود.

امتیاز دهید...
دکتر سالومه سالاریان

دکتر سالومه سالاریان

دکتر سالومه سالاریان پس از فارغ التحصیلی دوره پزشکی در سال 1380، دوره رزیدنتی خود را در تخصص گوش و گلو و بینی و جراحی سر و گردن در سال 1382 در دانشگاه علوم پزشکی ایران آغاز نمودند و در سال 1386 بورد تخصصی ENT را دریافت کردند و پس از آن در سال 1390 موفق به دریافت فلوشیپ جراحی پلاستیک صورت از دانشگاه کلورادو آمریکا شدند.

دکتر سالومه سالاریان

دکتر سالومه سالاریان

دکتر سالومه سالاریان پس از فارغ التحصیلی دوره پزشکی در سال 1380، دوره رزیدنتی خود را در تخصص گوش و گلو و بینی و جراحی سر و گردن در سال 1382 در دانشگاه علوم پزشکی ایران آغاز نمودند و در سال 1386 بورد تخصصی ENT را دریافت کردند و پس از آن در سال 1390 موفق به دریافت فلوشیپ جراحی پلاستیک صورت از دانشگاه کلورادو آمریکا شدند.

دریافت مشاوره رایگان

با تکمیل فرم زیر، مشاوران ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات مرتبط